Merida Speeder 300 kerékpárteszt

2016.07.20.

A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás.

Régen volt már fitness trekking teszt nálunk, pedig nagyon sok országúti bringa vásárló számára lehet ez lenne az ideálisabb választás! Most a Merida egyik megfizethető modelljét fogtuk be tesztelésre.
 
 
A fitnesz trekkingekre nagyon sokan úgy gondolnak mint egyfajta „korcs” az országúti bringák és a trekkingek között. Ebben régebben volt is valami, hiszen országúti gumikkal (20/22-es szélesség) kerültek forgalomba, ami magával hozta ugyanazokat a problémákat amikkel versenybringán szembesülhetsz. Itthon nem túl jók az utak, és akik városban használják (a fitnesz trekking vásárlók legnagyobb része) azoknak a padkák, csatornafedelek külön gondot jelentettek. Mára szerencsére nem csak az országútikon vastagodtak a gumik (25-28 mm), hanem ezeken is használható, és nem mellékesen sokkal kényelmesebb modelleket találunk. Ez sokat lendíthet a terjedésükön.
Még egy gondolat ehhez a kategóriához. Egy trekking bringa könnyen ellátható csomagtartóval, sárvédőkkel, és még teleszkóp is van benne, miért vegyek ilyet? Ha nem agyonpakolt csomagos túrákhoz veszed a bicajt, hanem városi tekeréshez, egy-egy hétvégi sportosabb tekeréshez, akkor egy sokkal könnyebb, jobban guruló és menőbb kerékpárt kapsz a fitnesz trekkingek esetében! Menő???? Igen ki kell mondani, hogy egy klasszikus trekking bármennyire is jó kinézetű, meg sem közelíti mondjuk jelen esetünkben a tesztben szereplő Speeder 300-ast. Ebből lesz majd gondolom komment háború itt alul, de vállalom, a bringateszt úgyis szubjektív műfaj.
 
 
 
300_BLK_BLU
Merida Speeder 300
Terméklap
HU | RO