Thule Bike Stacker

2018.02.27.
A Bikemag cikke. Írta: Németh Balázs.
Az eredeti itt olvasható.
 
A Thule Bike Stacker szabadon álló kerékpártó állvány, amely két bicikli egymás feletti tárolását teszi lehetővé. Magas színvonalú megoldás mind a lakótérben, mind az egyéb tároló helyiségekben, csökkenti a kerékpár helyigényét, megakadályozza a véletlenszerű feldöntést és károsodást.
 
Thule Bike Stacker
Terméklap
 
A Bike Stacker közeli rokonságban áll a kerékpár-kereskedésekben és kiállítótermekben alkalmazott kerékpárállványokkal, hatékonyan kihasználja a rendelkezésre álló vertikális teret. Használatával a kerékpárok egymás fölé kerülnek, jól láthatók és könnyen hozzáférhetők. A Thule állványával otthonunkat, kerékpártárolásra használt helyiségeinket virtuális kiállító teremként rendezhetjük be.
 
A szokványos kerékpártartó állványokkal szemben a svéd fejlesztők számos figyelmes technikai megoldást vetettek be, amellyel a Bike Stacker használata egyszerűvé és praktikussá válik. Ilyen például a Thule szállítóeszközökről ismerős csúsztatható tartóbak, amelynek segítségével a kerékpár a faltól tetszőleges távolságba pozicionálható. Ezáltal a két kerékpár eltérő síkba kerülhet, akár némi átfedéssel, így takarékoskodva a rendelkezésre álló térrel. A felső kerékpár tehát alacsonyabbra is kerülhet, amely a felemelés és behelyezés folyamatát könnyíti meg, az alsó bicaj feljebb emelése pedig megnöveli a közlekedésre használható területet. A Bike Stacker további érdekessége, hogy nemcsak a bakok helyzete, hanem a tartókarok magassága is tetszőlegesen állítható, így a kerékpárok az eltérő vázkialakítás ellenére vízszintes és egyben párhuzamos helyzetbe hozhatók.
 
A Thule a szállítórendszerek világszerte ismert és elismert specialistája, neve a piacon már-már fogalom. Ennek megfelelően a Bike Stacker rendkívül magas színvonalú, kizárólag minőségi alapanyagokból készült termék, méltó a svéd márka hírnevéhez. Kialakításának köszönhetően bármilyen kerékpártípushoz, gumi- és kerékmérethez alkalmazható, nem a kereket, hanem a váz felső csövét rögzíti. A vázzal érintkező kompozit alapanyagú bak kíméli a fényezést, hosszú távon sem hagy rajta nyomot. Ebben a gyártó nagy tapasztalattal rendelkezik, lévén a kerékpárszállítók is hasonló rögzítő rendszert kapnak. A konzol két ponton támasztja alá a kerékpárt, a kerékpár véletlenszerű elmozdítása nem jellemző.
 
A Thule Bike Stacker talpa kiváló stabilitást tesz lehetővé, “szárnyai” közel egy négyzetméter területet fednek le. A talp talajjal érintkező pontjainak magasságát egyenként állíthatjuk, így az állvány egyenetlen felületen is stabil marad. Következésképpen a falhoz történő rögzítés feleslegessé válik, ezáltal az állvány elhelyezése tetszőlegesen és igény szerint változtatható. Ez mind a lakótérben, mind a garázsban hasznos lehet – gondoljunk csak a nyári és a téli eltérő kerékpárhasználatra!
 
A bő két méter magas Thule kerékpártartó állvány jelentős anyagi befektetést igényel, ellenben tartósságához, funkcionalitásához kétség sem férhet. Hosszú évekre megoldja a kerékpárok szakszerű, praktikus és helytakarékos tárolását. Még az esetleges lakás- vagy garázsátrendezés után sem válik feleslegessé, hisz szabadon álló darab, tetszőlegesen áthelyezhető más helyre vagy helyiségbe!
 
Jellemzők:
 • szabadon álló “kétszemélyes” kerékpártartó konzol
 • egymás feletti kerékpár-elhelyezés, mint a bemutatótermekben
 • helytakarékos tárolás a lakótérben, műhelyben vagy garázsban
 • bárhol felállítható, tetszőlegesen mozgatható
 • magasságban állítható tartókarok
 • mélységben állítható kompozit tartóbakok
 • nem hagynak nyomot a kerekek a falon
 • egyszerű kerékpár-felhelyezés és leemelés
 • bármilyen kerékpártípushoz, gumi- és kerékmérethez alkalmazható
 • kíméletesen rögzíti a váz felső csövét
 • stabil nagyméretű talp nivellálással
 • minőségi alapanyagból, a márkanévhez méltó kivitelezéssel
 
Ajánlott fogyasztói ár: 49 900 Ft.
HU | RO