Scultura Endurance 2021

Anélkül tekerhetsz kedvenc útvonaladon, hogy gondolnod kellene az aszfalt minőségére, miközben komoly tempót is tarthatsz a kényelem feláldozása nélkül. Ezeket a célokat akartuk elérni az új Scultura Endurance fejlesztésekor, az eredeti Scultura alapján.
Modern vázszerkezettel, kényelmes geometriával, nagy gumiférőhellyel, és a legújabb szabványok beépítésével illesztjük be országúti kínálatunkba az új Scultura Endrurance bringánkat. A széles gumiabroncsok többkényelmet nyújtanak még a legrosszabb minőségű aszfaltúton is, míg a hosszabb fejcső nyugodtabb vezetési élményt kínál. Ez a kerékpár tökéletes választás a szabadidős bringásoknak, akik hosszabb utakat akarnak teljesíteni nyugodtan és kényelmesen közlekedve.
 
 
6000_redblk_MY2021.jpg
 
Rendeltetésszerű használat
 
Az új SCULTURA ENDURANCE kitartást, szabadidőt, örömet kínál a szenvedélyes kerékpárosoknak. Tökéletes gép azoknak a bringásoknak, akik szeretnének kerékpározni függetlenül az időjárástól és a szezontól, de akiknek nem az aszfalt széle az út vége. Kiváló minőségű és sportos edzőgép, ugyanakkor gyors és megbízható ingázó, sokoldalú kalandbringa, de mindenekelőtt kényelemorientált közúti állóképességi kerékpár.
 
 
Rejtett kábelezés
 
200924 SE 1
 
Minden kábel, mint például a sebességváltó és a fékkábel, egy speciális alakú nyíláson keresztül jut be a vázba, így a kábelek szinte láthatatlanok lesznek.
 
Féktárcsa-hűtő
 
200924 SE 2
 
A 2. generációs tárcsahűtők jobban vannak integrálva a vázba és a villába, így a megjelenésük karcsúbb, miközben csökkentik a tárcsafékek túlmelegedésének kockázatát hosszú lejtőkön is. Az elülső és a hátsó tárcsaféknyereg alatt található kovácsolt alumínium borda CNC-vel megmunkált anyaga révén elvezeti a hőt, 35%-kal kevesebb hőfelhalmozódást és gyorsabb hőmérsékletcsökkenést biztosítva a stabil fékteljesítmény érdekében.
 
Direct Mount rögzítés
 
200924 SE 3
 
A közvetlen rögzítésű váltófül csökkenti a váltó rögzítésén szükséges mozgó alkatrészeket és javítja a sebességváltás pontosságát, valamint elősegíti a kerék gyors cseréjét.
 
Gumiférőhely
 
200924 SE 4
 
A SCULTURA ENDURANCE nagyobb gumiabroncs-távolságot kínál akár 35 mm széles abroncsokhoz, amelyek alacsonyabb nyomáson használhatók, mint a 25 vagy 28 mm-es abroncsok, így az kerékpározás kényelmesebb, mint egy hagyományos országúti versenybiciklinél.
 
Nyeregszár-bilincs
 
200924 SE 5
 
Az aerodinamikusabb felépítésű országúti kerékpárjainktól kölcsönöztük, mint a REACTO vagy a TIME WARP - a SCULTURA ENDURANCE egy új rejtett nyeregszár-rögzítéssel rendelkezik, amely biztosan tartja a nyeregmagasságot, valamint csökkenti a turbulenciát a kerékpár fontos részein.
 
Fejcső
 
200924 SE 6
 
A SCULTURA ENDURANCE a SCULTURA vagy a MISSION CX-hez képest hosszabb fejcsővel készül, így az üléspozíció egyenesebbé válik, ezáltal kényelmesebb, anélkül, hogy elveszítené a legfontosabb tulajdonságát: a kormányzás pontosságát.
 
Alkalmazhatóság
 
200924 SE 7
 
Valamennyi SCULTURA ENDURANCE modellünkre lehetőség van sárvédőt felszerelni, sokoldalúbbá téve őket, különösen edző- vagy ingázó kerékpárként használva. A kivehető konzolhíd segítségével biztonságosan megtartja a hátsó sárvédőt, vagy eltávolítható a tisztább megjelenés és a nagyobb gumiabroncs-férőhely érdekében.
 
Szerszám az átütőtengelyben
 
200924 SE 8
 
Az új SCULTURA ENDURANCE 12 mm-es átmenő tengellyel rendelkezik a nagyobb kerékmerevségért és a tárcsák pontos beállításáhért a kerekek cseréjénél. A kivehető 6 mm-es imbuszkulccsal könnyedén kinyitható és meghúzzható a tengely. A tengelyből kivéve 4 mm-es imbuszkulcsként használható, például az nyereg csavarjaihoz, vagy a kormányszárhoz.
 
Laprugó
 
200924 SE 9
 
A lánc- és támvilláknak meghatározott területeken sajátos profiljai vannak, amely úgy működik, mint egy laprugó, és fokozza a vázanyag természetes rugalmasságát. További kényelmet nyújt a kerékpár hátsó részén, illetve csökkenti a rezgéseket.
 
 

 
A tervezés fókusza
 
Az új SCULTURA ENDURANCE egyértelműen kényelemorientált országúti kerékpár, amely alkalmas hosszútávú túrákra, változatos minőségű aszfaltos utakra. Ötvözi az innovatív integrációs rendszereket, mind a fék-, mind a váltókábelek, valamint az nyeregszár bilincsét, melyeket a MERIDA aerodinamikailag optimalizálva tervezett, olyan kényelmi elemekkel, amelyeket elvárhatóak egy hosszútávú országúti kerékpártól.
 
A SCULTURA ENDURANCE számára a MERIDA egy teljesen új geometriát hozott létre, amely tökéletesen megfelel a távolsági, kényelem-orientált menet igényeinek. A SCULTURA ENDURANCE a SCULTURA vagy a MISSION CX-hez képest hosszabb fejcsővel érkezik, így az ülőhelyzet egyenesebbé válik, ezáltal kényelmesebb. Annak a ténynek köszönhetően, hogy akár 35 mm széles slick gumiabroncsok is felszerelhetők (32 mm-essel szereltük), amelyek kisebb nyomással működtethetők, mint a 25 vagy 28 mm-es gumiabroncsok, a kerékpározás kényelmesebbé válik, mint egy hagyományos versenybringáké. Ráadásul a SCULTURA ENDURANCE laposabb fejcső-szöget és kissé hosszabb tengelytávot kínál, ami a kerékpárt a szélesebb gumiabroncsokkal kombinálva stabilabbá és biztonságosabbá teszi.
 
200924 SE 10
 
200924 SE 11
 
200924 SE 12