Poór Brigi Dániában Világkupa futamgyőztes

2016.09.05.
Poór Brigitta Dániában Világkupa futam győzelemmel zárta a szezont. Ezzel a sikerrel bebiztosította összetettet elsőségét az XTERRA European Tour összetettben.
 
160905 brigi 1
 
Poór Brigitta a Merida Maraton Team-CST és a Megathlon SE versenyzője fantasztikus versenyzéssel, hatalmas fölénnyel nyerte az utolsó európai XTERRA World Tour tereptriatlon világkupa futamot. A szörnyű időjárási viszonyok közt megrendezett futamon 1,5 km úszást, 32 km kerékpározást és 10 km futást kellett teljesíteni a versenyzőknek, különösen nehéz terepen. A győrben élő sportoló már az úszáson magához ragadta a verseny irányítását. Előnyét fokozatosan növelve magabiztos fölénnyel sikerült győzedelmeskednie. Ezzel a sikerrel a profiknak kiírt XTERRA European Tour összetett elsőséget is megszerezte.
 
160905 brigi 2

Brigi: "Fantasztikus verseny volt. Annak ellenére, hogy végig szakadt az eső és hideg is volt, remekül éreztem magam. Szerencsére sikerült leküzdenem önmagam is, hiszen köztudott, hogy ilyen saras körülmények között egyszerűen leblokkolok. Hét közben a nemzetközi média már csak a lányokkal foglalkozott, hiszen a fiúk összetettje már eldőlt. Nálunk még ment a számolgatás. Picit már zavaró is volt a túlzott figyelem, de igyekeztem nem venni róla tudomást. A svájci lánnyal voltam versenyben, úgy voltam vele, hogy meg kell verni és kész. Nagyon szerettem volna megnyerni a versenyt, ennek megfelelően versenyeztem. Éreztem, hogy a formám is megvan hozzá és szerencsére összejött. Ezzel a versennyel vége az európai szezonnak, még a világbajnokság van hátra októberben. Nagyon szeretnék kiutazni rá, de ez már sajnos nem rajtam múlik."
 
XTERRA Denmark Top5:
1. Poór Brigitta  HUN    3:30:39
2. Carina Wasle  AUT    3:37:08
3. Renata Bucher  SUI    3:47:17
4. Louise Fox  GBR    3:50:57
5. Carol Rasmussen  DNK    4:07:14
 
XTERRA European Tour összetett Top5:
1. Poór Brigitta  HUN    529pts
2. Renata Bucher  SUI    483pts
3. Carina Wasle  AUT    454pts
4. Helena Erbenova  CZE    382pts
5. Morgane Riou  FRA    331pts
HU | RO