Northwave Outcross 2 Plus teszt

A Bikemag cikke. Írta Márkus Dávid.
A teljes cikk itt olvasható.
 
Elgondolkodtál már rajta, hogy otthagyod a taposó pedálok világát és átnyergelsz az SPD rendszerre? Ha eddig nem találtad meg a megfelelő arany középutat a belépő- és a méregdrága MTB versenyzésre tervezett cipők között, akkor a mai teszt elolvasása erősen ajánlott, ugyanis a Northwave Outcross 2 Plus egy meglehetősen jó alternatíva.
 
 
A lábbeli kiválasztása számomra viszonylag egyszerű volt, hiszen magamból kiindulva olyan modellt kerestem, ami az én kvalitásaimhoz illeszkedik: 3 kisgyermek mellett nincs észszerű keretek közé szorítható komoly edzésterv, van viszont sok kirándulás, túra, szerencsés esetben pedig egy kis mókázás a hegyekben. Néhány fontos kritériumnak azért meg kellett felelnie, ilyen például a csatos vagy egyéb módon megoldott felső rögzítés, mert ezt a korábbi cipőimben már nagyon megszerettem, vagy a felhasználásból adódó némileg támogatott séta üzemmód, vagyis nem egy gránitlap merevségű talppal szerelt modellt szerettem volna.
 
Tehát a szóba jöhető darabok száma erősen lecsökkent, végül a teszt alanyánál lyukadtam ki. Az első benyomások pozitívak, jól beállítható a két tépőzár és magától értetődő az SLW2 tárcsa működése is: a gombot pozitív irányba forgatva reteszhang kíséretében feszítünk a huzalon, míg a visszaengedésnél a kioldót megnyomva egyet lazítunk a ricnin, felhúzva a gyorskioldót pedig oldjuk a reteszmechanikát, így könnyedén csévélődik ki a sodrony.
 
 
Miután beállítottuk a lábunkra, egy bokában és lábközépben szinte fixált tartást kapunk, míg a lábujjaknak van tere kicsit szabadabban mozogni. Cipőt ugye sosem veszünk pont jót, mert a tekerésnél némileg duzzad a láb és rettentően kellemetlen, mikor nyom. Bátran ajánlhatom kicsit szélesebb lábfejjel megáldott felhasználóknak is, az én normálisnak gondolt formámat az alsó tépőzár erős meghúzásával tudtam megfelelő pozícióba állítani.
 
A Northwave a Michelin-nel közösen fejlesztette a talpat, melynek csúszásmentes mintázata támogatja a multifunkciós felhasználást, de ennél talán érdekesebb a kalibrált merevségű középrész, mert kombinálja az optimális erőátvitelt és a flexibilitást gyalogos felhasználás esetén. Itt jön képbe, amikor a marketinges ígér, a mérnök pedig kivitelezi: tekerés közben valóban nem bántó az SPD pedál még komolyabb terhelésnél sem, jól eloszlik a felületen, de leszállva a kerékpárról tényleg kényelmesen tudunk sétálni, majdnem, mint egy utcai cipőben.
 
 
OutcrossPlus 80193032-10
Northwave Outcross 2 Plus
Terméklap