Northwave 2020 – Ha többre vágysz minőségben

A Bikemag cikke. Írta: Márkus Dávid.
Az eredeti cikk itt olvasható.
 
A Northwave standján idén leginkább tömegbe botlottunk, annak ellenére, hogy romantikus derengő szürkület és OSB deszkalapdizájn dukált. A tavalyi stand informatívabbra sikeredett, de a sikeresség mégiscsak a standot megtöltő embertömegben mérendő. Azért persze akadt újdonság is.
 
 
 
Cipőket olaszos lazasággal, egyszerűséggel tálalták, de mi tagadás, a lábbeliken alkalmazott szemnek tetsző dizájn így még hangsúlyosabbá vált. Funfact, hogy a kiállítás végigjárását egy Northwave Tribe cipő fedélzetén abszolváltam, amit tavaly mutattak be, és bár nem kifejezetten gyaloglásra fejlesztett, de még csak nem is a legkönnyebb darabról van szó, tökéletes kényelemben töltöttem a friedrichshafen-i 4 napot.
 
 
 
 
 
 
Kiemelendő újdonság az Extreme GT 2, mely olyan különleges szivárvány hatású felületkezeléssel érkezett, amely ráadásul fényvisszaverő elemként is funkcionál! A dupla SLW2 feszesség állítás már nem kérdés ebben a kategóriában. Természetesen visszafogottabb színek is elérthetőek lesznek.
 
 
 
 
A triatlon szerelmesei sem maradnak cipő nélkül, nekik a Tribute 2 és a Tribute 2 Carbon készült.
 
 
 
A megújult Ghost XCM 2 is megkapta a dupla SLW2 állítótárcsákat.
 
 
 
A női szekció bátor színhasználattal és új modellekkel erősít, mint például a Razer WMN és az Origin WMN.
 
 
 
Sok helyen beszélnek még a Clan modellről is, bár nem kifejezetten újdonság, mert tavaly jelentették be. Kistesója a Tribe, mellyel személyes és közelebbi tapasztalatom is pozitív. Ez egy plusz merevítéssel megáldott taposópedálhoz ajánlott cipő Michelin talppal. Hardcore usereknek ajánlott.
 
 
 
 
Ruházatban a fókuszt a Blade és Blade Air modelleken, illetve a kifejezetten szép grafikával megáldott Fresh, Ocean, illetve a lentebb taglalt Vibes modellen lesz érdemes tartani. Persze nem lehet elfelejtkezni a hölgyekről sem, nekik a Blade WMN, az Origin WMN és az Origami WMN fogja a ruhatár frissítési projektet támogatni.
 
 
 
Kiegészítő fronton az újdonságot az Extreme és az Extreme Pro kesztyűk jelentették, illetve a grafikus dizájnnal felvértezett zoknik, mely nem titkolt üzeneteket közvetítenek a mögöttünk haladóknak: Bye bye – Eat my dust, Work less – Ride more. Egészen jópofák.
 
 
 
A lényeget talán ez a mez hordozta leginkább:  ha már rohanó világunkban bringára pattanhatsz, érezd maga jól, élvezd, légy boldog és gondtalan, sugározz jó érzelmi rezgéseket, vagyis “Good Vibes”. Ehhez a Northwave igyekszik hozzájárulni valamennyi termékével.
 

>