Northwave 2019 - hiánypótló új cipőmodellek

A Bikemag cikke. Írta: Márkus János.
Az eredeti itt olvasható.
 
Az idei Eurobike-on jelentős újdonságokkal találkoztunk a Northwave standon, 2019-ben lesznek flat cipők a patentpedált nem kedvelőknek, az országúti és az XC cipők is teljesen megújulnak, ezenkívül ruházat terén nyitnak a lazább stílust kedvelő montisok felé.
 
 
Sokan vannak, akik valamilyen okból nem használnak patentpedált, pl bmx-esek vagy valamelyik extrémebb mtb szakágat űzik vagy csupán nem szeretik a fix rögzítéssel járó pedál-cipő kapcsolatot. Nekik nem egyszerű a cipő választás, főleg Magyarországon, mert kevés gyártó kínál számukra megfelelő, kellően merev és jól tapadó talpú cipőt. A Northwave 2019-ben belép ebbe, az úgynevezett flat cipő szegmensbe, ráadásul nem is egy, hanem két modellel, a Clan-nel és a Tribe-bal.
 
 
Mindkét cipőnél kiemelt figyelmet fordított a Northwave arra, hogy maga a cipő rendkívül tartós legyen, hiszen az extrémebb felhasználás során elég nagy behatások érhetik a cipőket. Ezenkívül a talp kialakításába is komoly mennyiségű munkaórát tettek, hogy kellően tapadjon a pedálra és a kerékpározáshoz is megfelelően merev legyen.