Magyar tervezőmérnök a Meridánál

2016.07.14.

A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás.

Talán még az újonnan bemutatott Merida bringáknál is nagyobb meglepetés, hogy a Merida fejlesztő-, illetve tervezőrészlegén egy magyar mérnök is dolgozik, Röszler Csaba, aki részt vett többek közt az új Big Seven, Big Nine és a Big Trail megalkotásában. Az alábbi interjúból megtudhatod, hogyan lehet eljutni egy ilyen komoly pozícióba, milyen főnök a legendás Jürgen Falke, nem mellesleg megsúgja nekünk, milyenek lesznek a 2018-as Merida bringák!

 

Röszler Csaba Bécsben született, és már tőlünk nyugatra járt iskolába, de szüleinek köszönhetően tökéletesen beszél magyarul. Tanulmányait műszaki vonalon végezte, kedvenc hobbijának köszönhetően mondhatni egyenes út vezetett a világ egyik legnagyobb kerékpárgyártójához. Persze nem olyan könnyű Jürgen Falke csapatába bekerülni, de a cikkből látszik, hogy nem lehetetlen! Csaba a kerékpározás szinte mindegyik szakágát műveli, szereti, indul versenyeken (hazánkban is), de jelenlegi életét a tervezés tölti ki. Mi az albstadti XCO világkupa előtt beszélgettünk vele pályája alakulásáról, főleg a technikai részletekről, illetve a jövőről.

Bikemag: Milyen út vezetett a Meridához? Mennyire nehéz egy bringák iránt érdeklődő srácnak bekerülnie egy élvonalbeli kerékpáros cég tervező csapatába?

Röszler Csaba: Alapvetően a legtöbbet szüleimnek köszönhetem, mivel Bécsben nevelkedtem, ott az élsportolók középiskolájába járhattam, ahol marketing szakon tanultam. A tanulmányi vezető fölvetette, hogy főiskolán létezik sporteszköz-fejlesztés szakirány, ahová végül az érettségim után jelentkeztem. A hároméves mérnöki képzés alatt a Maguránál voltam gyakorlaton, a szakmérnöki képzést pedig már a Meridánál végeztem. Diplomamunkám egy vázszett tesztelő és mérő berendezés volt.

Bikemag: Feltétel volt-e az állás megszerzéséhez, hogy sportoló vagy?

A teljes cikket a bikemag oldalán olvashatjátok.

 

HU | RO