BikeFun lakatok – előzd meg a bajt!

Minden bringás rémálma, hogy hűlt helyét találja a szeretett kerékpárjának ott, ahol hosszabb-rövidebb idővel előtte leparkolta a gépét. Sajnos a kerékpár lopások száma nem csökkent az elmúlt időszakban, úgyhogy az egyszeri bringás nem tehet mást, minthogy megpróbálja a megfelelő lakattal megvédeni a tulajdonát. Az alábbiakban megpróbálunk olyan tanácsokat adni, amelyek segítségével nagyobb biztonságban tudhatod a bringádat, illetve megmutatjuk, hogy melyik lakatunk, mire való.  
 
Kezdjük azzal, hogy ha módod van rá, akkor mindig vidd zárt térbe a bringát, ha ott kell hagynod valahol. Ha legalább a lépcsőházba be tudod tenni a gépet, akkor már egy fokkal nagyobb biztonságban van, mint ha az utcán parkolna. Persze így sem lehet lakat nélkül hagyni a bringát, de egy vastagabb sodrony lakat elegendő lehet, pláne, ha nem marad hosszú ideig felügyelet nélkül a kerékpár.
 
 
defender 25 - L3008A 
BikeFun Dedender
18 mm vastag sodrony - 3 890 Ft 
25 mm vastag sodrony - 4 390 Ft
Terméklap
 
Egy ilyen 100 cm-es lakat igazán nem túl nehéz, viszont a hossza miatt sokoldalúan használható és a 25 mm-es sodronyt nem lehet egy-két pillanat alatt elvágni. A biztonság mellett felhasználóbarát is a Defender modell, hiszen a kulcsba beépített minivilágítás lehetővé teszi, hogy sötétben is könnyen eltaláld a kulcslyukat, az egy mozdulattal becsukható porvédő pedig a zárszerkezetet óvja minden szennyeződéstől, így hosszabb élettartamot biztosít a lakatnak.
 
Ha kénytelen vagy bárki által hozzáférhető területen hagyni a bringádat, akkor próbáld meg legalább olyan helyre állítani, ahol időként rá tudsz pillantani. Nyilvános helyen a kerékpár lezárásakor ne add alább egy igazán testes láncos-, colstok- vagy U-lakatnál! Ezek a zárak rendszerint már nehezebbek, de általában szükséges ennyi kényelmetlenséget vállalni a biztonság érdekében, hacsak nem ruházol be egy összecsukható, colstok modellre. A láncos lakatok régóta jól teljesítenek, általában már megjelenésükkel elriasztják a tolvajokat, hiszen az első látásra is egyértelmű, hogy a centi vastag láncszemekkel nem könnyű elbánni. 
 
 
L6013
BikeFun Shield
120 cm hosszú
Terméklap
 
 
L6042BLK 
BikeFun Rock
100 cm hosszú - 8 990 Ft
Terméklap
 
A Shield és a Rock láncai extra védelmet nyújtanak, tetszetős textilborításuk pedig kényelmesebbé teszi a használatukat. A zárat fedő porvédő itt is alapból jár, így sokáig megbízható társunk lehet egy ilyen masszív lakat, ami adott esetben még önvédelmi eszközként is megállja a helyét. 
 
Az U-lakatok az egyik legmagasabb biztonsági szintet nyújtják, a másfél- kétcenti vastag acél átvágásával szinte képtelenség megküzdeni.
 
 
full back
Full Back
U lakat - 3 990 Ft
Terméklap
 
 
Full Back 2 - L1030
Full Back 2
U lakat - 7 590 Ft
Terméklap
 
Mindkét Full back modellhez alaptartozék a kerékpárra szerelhető tartó, így igazán könnyedén magaddal viheted a lakatot bárhová. A vastag acél test gumihatású burkolata garantálja a kényelmes használatot, a zárat pedig természetesen itt is porvédő óvja minden piszoktól. Az U lakat rendkívüli merevsége nagy biztonságot és védelmet nyújt, azonban kevesebb variációt tesz lehetővé lezáráskor.
 
Ha sokszor parkolsz olyan helyen a bringáddal, ahol igazi kihívás lakatolás megoldása és nem szeretnél ehhez nehéz láncokat magaddal cipelni, akkor a colstokra összecsukható lakatok a neked valók. Ezek a legmodernebb, összecsukható modellek, amik egyszerre nyújtanak minden problémára megoldást: rendkívül erősek és ellenállók, mégis kicsire összecsukhatók és könnyedén hordozhatók.  
 
 
L9001 3
L9001 5
Barricade Grand-Safe
Hajtogatható - 8 990 Ft
Terméklap
 
A Barricade Grand-safe modell egyszerűen hordozható, hiszen a tartóját tépőzárakkal a vázhoz rögzítheted, vagy a mellékelt csavarokkal a kulacstartó helyére is beépítheted. A lakat 85 cm-es hossza és hajtogatható kivitele számtalan lehetőséget biztosít a kerékpár lezárására, ezért egy kis kreativitással szinte bármilyen helyen meg tudod találni a megfelelő pozíciót a lakatoláshoz. A műanyag borítás óvja a kerékpárodat a karcolásoktól. 
 
 
X-Safe zöld 2
X-Safe zöld 1
X-Safe
Hajtogatható - 13 990 Ft
Terméklap
 
Az X-safe modellünkbe mindent beletettünk, amit egy jó lakatnál fontosnak gondolunk. Speciális, átvághatatlan acél ötvözet a panelek alapanyaga, melyeket hagyományos kéziszerszámokkal megbonthatatlan csapok rögzítenek egymáshoz. Az egyes panelek rugalmas műanyag bevonatot kaptak, így óvják a vázat a karcolásoktól. A 70 cm-es hosszúság és a hajtogatható kivitel sok variációs lehetőséget kínál a lezáráshoz és akár azt is lehetővé teszi, hogy a kereket és a vázat együtt rögzítsd le. Mindezek mellett az X-Safe egészen picire összecsukható, elfér a tenyeredben, a kicsi tokja pedig alig foglal helyet a kulacstartó helyén a vázon, így minden kényelmetlenség nélkül, mindig magaddal viheted. A zárat itt is porvédővel láttuk el, ami az egész lakat prémium kivitelével társulva valóban hosszú élettartamot garantál ennek a modellnek, amibe igazán könnyű első látásra beleszeretni. Csalódást pedig a használat során sem fog okozni, hiszen egy ilyen lakat megvásárlásával egy igazán szép és hosszú barátság veszi kezdetét.   
 
Ha kérdésed vagy kérésed van lakatokkal kapcsolatban, fordulj bátran a BikeFun viszonteladó partnereinkhez, akik szakértő segítséget nyújtanak abban, hogy mindig a neked legmegfelelőbb BikeFun terméket válaszd a kínálatunkból!