Bahrain-Meridás győzelem az RHC-n

2017.10.18.
Valószínűleg, aki jártas a kerékpársportban már hallott a Red Hook Criterium versenyről, aki pedig még nem, annak itt az alkalom.
 
Ez egy különleges városi verseny, különleges kerékpárokkal, rendkívül ügyes és erős sportolókkal. A pálya érdekessége, hogy viszonylag kis alapterületen vezet végig rengeteg technikás kanyarral, így nézőként egyhelyben állva is folyamatosan figyelemmel lehet követni az egész eseményt. Ennek megfelelően évről-évre nő a 2008-ban, Brooklynból indult kezdeményezés népszerűsége, idén már 4 nagy városban is rendeztek versenyt, nevezetesen Londonban, Barcelonában, Milánóban és persze a hagyománynak megfelelően Brooklynban.
 
171018 rhc 3
 
A kerékpárokon a legfeltűnőbb a hihetetlen egyszerűség, hiszen annak ellenére, hogy már évtizedek óta létezik, egyiken sincs váltó, de még fék sem! Ezek hiányában a pedálfordulat pillanatok alatt váltakozik 30 és 130 között, ráadásul az örökhajtós (fixed gear - fixi) rendszer trükkje, hogy fékezéshez is erőt kell kifejteni a pedálra (visszafelé), így az egyébként technikás pálya még fizikailag is iszonyú megterhelő.
 
171018 rhc 1
 
Mint a legtöbb verseny, persze ez sem csak a futamról szól, többnyire óriási dzsemborit kerítenek köré. Bringás kiállítás, nagycsoportos élménybiciklizés, party és persze a streetfood sem maradhat el ilyenkor. Magára a versenyre szinte bárki nevezhet, így futároktól kezdve helyi lelkes amatőrökön át profi versenyzőkig mindenféle faj megtalálható a mezőnyben, ami a nézők számára (is) még izgalmasabbá teszi a rendezvényt.  
 
Nos, egy ilyen cirkuszba tette be a lábát a hétvégén a Team Bahrain Merida junior kiválósága, Ivan Garcia Cortina és profihoz méltó versenyzéssel, meg is nyerte a számára eddig ismeretlen stílusú kritérium versenyt.
 
171018 rhc 2
 
„…egyáltalán nem számítottam kiemelkedő eredményre, hiszen riválisaimmal ellentétben sosem vettem még részt fixis versenyen, és a technikás pálya is igen távol áll az országútitól. A győzelmet nagyban köszönhetem a Merida Reacto Track bringájának ami számomra egyszerűen elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik: hihetetlenül könnyű, agilis és persze könnyedén irányítható, ami a kanyargós pályán elengedhetetlen…” nyilatkozta a verseny után Ivan Garcia Cortina.
 
Reméljük még sok hasonló élményben lehet része és példás versenyzésének köszönhetően még több sportolót vonz majd be a Red Hook Crit!
 
 
Ivan Cortina bingájára szerelt kamera képén láthatjátok az utolsó körét:

 

A Merida Reacto Track 900:

TRACK_900_WHT

HU | RO