A Vas család beszámolója a Cyclocross EB-ről

2017.11.09.
Megkaptuk ifjú titánjaink beszámolóját a múlt hétvégi Cyclocross EB-ről! Fogadjátok szeretettel Vas Balázs és Vas Kata Blanka írásait:
 
171109 balazs 2
 
Kép: LeBidon / Schöff Gergely
lebidon.net / schoffgergely.com
 
Balázs:
Az EB-re péntek délután értünk oda, egyből mentünk is megnézni a pályát, ami az esti fagyok miatt egész saras volt. Én örültem, hogy van egy kis sár, mert az talán még fekszik is nekem. Mentünk gyorsan két kört. A pálya nekem nagyon tetszett, sok emelkedő, csúszós, technikás kanyarokkal de így is nagyon gyors volt. Bejárás után azonnal mentünk a szállásra. Evés, pihi, alvás, és reggel mentünk vissza a gyakorolni a technikás részeket.
 
171109 balazs 1
 
A talaj akkor sem lett szárazabb... Másnap már nem éreztem olyan jónak a lábaim. Kicsit fáradt voltam, de úgy gondoltam, hogy a versenynapra kipihenem magam. A pályát sikerült jól begyakorolnom, úgy éreztem minden jól fog menni. Visszasiettünk a szállásra és feküdni, pihenni a vasárnapi versenyre. Reggel korai kelés volt (5:45), kaja és indulás ki. Megnéztük a pályát, nem változott semmi, ugyan olyan az idő, nagyon hideg van. 3 fok... Bemelegítésnél éreztem, hogy nem forognak úgy a lábak ahogy én akarom. Ennek nem nagyon örültem, de csináltam tovább és reménykedtem a legjobbakban. Irány a rajthoz! Akkor már nagyon izgultam és csak a rajtra gondoltam, hogy jól sikerüljön. Jól is sikerült, az első pár kanyart nagyon jól vettem, remek helyen voltam. Aztán elkezdtem visszacsúszni, nem voltak meg a jó lábak a versenyhez, de küzdöttem végig és bejöttem a 47. helyre. 
Csalódott vagyok, mert nem ezt vártam. Most a következő futamokra készülök. Hétvégén, szombaton egy cseh C1-es versenyen állok rajthoz, másnap pedig ismét egy cseh kupán. Remélem addigra sikerül kipihenni magam.
 
Blanka:
Nehezen indult nekem ez a Cyclo- szezon, nem volt hozzá túl sok kedvem. Apa próbált rábeszélni és közben megérkezett az új Merida bringám is, innentől eldőlt a dolog.
 
171109 blanka 1
 
Az EB előtt elindultam cseh és szlovák versenyeken, ahol a felnőtt nők között kellett versenyeznem - volt amelyik egész jól sikerült. Belejöttem ebbe az egészbe és a kedvem is megjött az EB-re. Szóval megérkeztünk Táborba, az EB színhelyére. A pálya csúszós volt, de nekem nagyon tetszett. A verseny napján hideg volt, és a reggeli fagy miatt még jobban csúszott a pálya. A mi futamunk volt a második, az utolsó előtti sorból rajtoltam. A rajt egész jól sikerült, kb a 15. helyre sikerült feljönni. Az első 2 kör nagyon jól ment, igazából végig a 15. hely környéken mozogtam, majd a 17. helyen értem célba.
 
Még egyszer gratulálunk kitűnő eredményeikhez!
HU | RO