A Merida támogatja Toni Ferreiro enduro versenyzőt

2017.02.21.

Egymás hegyén-hátán az új MERIDA együttműködések, szinte naponta jelentik be a régi szponzori megállapodások meghosszabbítását és gyakorlatilag már csak a Matts Junior modellekhez nem kapcsolható (egyelőre?) semmilyen világhírű kerékpáros. A legfrissebb bejelentés az idei szezonra felpimpelt ONE-SIXTY-hez kapcsolódik, melyet mostantól Toni Ferreiro enduro versenyző lovagol majd a MERIDA színeiben.

170221 toni ferrero 1

Az ifjú Toni fiatal kora ellenére már 3 spanyol bajnoki címet tudhat a tarsolyában, legelső Enduro World Series (EWS) évében 27. helyezést ért el, melyen rögtön az első futamon 12. lett, legjobb helyezése pedig épp, hogy elmarad a dobogótól. Felesleges is további eredményekkel szaporítani a karakterszámot, Toni rendkívül tehetséges rider és idén egy rendkívül jól sikerült kerékpár kerül alá.

A MERIDA ONE-SIXTY 8000-es modellje a legújabb 6013 ötvözet és karbon egységéből született, melynek eredményeképp a váz tömege alig haladja meg az elképesztő 2500 g-ot. Pehelysúly, extrém agresszív geometria és leheletfinom irányíthatóság a sportág netovábbja, ezt egészíti ki a MERIDA saját csúcstechnológia arzenálja. Smart Entry, Metric Shock technology, Boost technology és sorolhatnánk a végtelenségig…

170221 toni ferrero 2

A két sztár első, közös versenye az extremitásáról nem csak enduros körökben ismert RED BULL VALPARAÍSO CERRO ABAJO 2017, melyről szerencsére rengeteg videó található az internet varázslatos világában. Alább az idei pálya és annak abszolválása látható. Megtekintését 18 éven aluliaknak, aggódó anyukáknak és szívbajosoknak egyáltalán nem ajánljuk. 

HU | RO