2009 : NINETY SIX széria




Belső értékek

„Double Chamber” technológia

A felső és az alsócső hajlító-merevségét belső merevítések teszik még jobbá. Ugyanakkor hatékonyabban elvezetik és elnyelik a villa és a rugóstag felől érkező erőhatásokat.
A cső közepén lévő hosszanti merevítés, a „Double-Chamber” garantálja a legnagyobb terhelhetőséget, amellett, hogy a falvastagság rendkívül vékony.


Monocoque szerkezeti elemek





A nagy terhelhetőség és a maximális biztonság érdekében a fő háromszög két Monocoque elemből áll, melyeket úgy alakítottunk ki, hogy ott legyenek a legerősebbek, ahol kell: a homlokcső és a középcsapágy környékén. Az elemek nagy felületen összecsúsztatva, szupererősen rögzítve csatlakoznak egymásba az alsócsőnél. A terhelésnek kevésbé kitett ülőcső-felsőcső találkozási pontnál a cső a csőhöz illesztési elvet alkalmaztuk, ami a legsúlytakarékosabb megoldás.


Hi-Tech anyagok
A Ninety Six-hez az elérhető legjobb nyersanyagokat használták fel a legjobb karbon beszállítóktól és a legnagyobb gonddal munkálták meg. A legújabb Nano Matrix technológiát alkalmazták, Unidirectional karbonszövéssel HM/UHM/IM szálakból. A jobb oldali papucsot kivéve minden vázelem a szénszálas anyagból készült.



Meggyőző megjelenés - Intelligens forma
A Ninety Six tervezésénél a „Funkció határozza meg a formát” alapelv érvényesül.
Például a középcsapágy szélessége egybeesik az alsócső szélességével, hogy egyenletesen oszoljanak el a terhelő erők és megelőzzük a repedések megindulását. Az a legszebb, amikor találkozik a funkció és a design, letisztult vonalak, erőt sugározva.


Maximális merevség
A kis összekötő híd a támvillák között is hozzájárul a komplett váz tökéletes merevségének eléréséhez.


Minimális súly
A karbon himba nem csak szép, használatával 36 grammot spóroltunk ahhoz képest, ha alumíniumból készült volna ugyanebben a méretben.

 

A bringás magazinok el voltak ragadtatva:



„Bike” 08/05: „Jobb nem is lehetne. A Merida Ninety Six rendkívüli eredményeket produkált a laborteszten, szenzációs bringázni vele és rászolgált a címre: a világ legjobb (és egyik legdrágább) versenyzésre tervezett össztelósa.

„Mountain Bike” 08/06: "A Merida Ninety Six jött, látott és földbe döngölte a legjobb XC fully-kat. Sokoldalú, kiválóan gyorsítható, szuperkönnyű, a tesztgyőztes!

Bike Sport News” 08/05: „Azt hiszem, szerelmes vagyok!

A BikeMag és Velo Magazinoknál teszten a bringák, hamarosan olvashatsz róla többet…


És végül a Merida Ninety Six Carbon 5000 D kerékpár terméklapja itt.